placeholder

ALBA BOSCH, soprano & PEDRO M. BERISO, piano

Recital de Lied, òpera i cançó

MÚSICA I PATRIMONI AL PLA DE L'ESTANY. Temporada 12-13 · CONCERT 11

 

La soprano esponellenca Alba Bosch protagonitza el concert de clausura de la temporada 12-13 del MiP (Música i Patrimoni al Pla de l'Estany). Ho fa acompanyada de Pedro Manuel Beriso en el que constituirà el seu debut en una programació estable de la seva pròpia comarca i just uns pocs dies abans d'actuar en el festival (a)phònica de Banyoles. D'aquesta manera una destacada jove intèrpret local serà l'encarregada de cloure una temporada especialment exitosa del MiP.

 

NOTA: El concert, que inicialment s'havia de celebrar a una de les sales del Castell de Palol de Revardit, tindrà lloc finalment a l'església de Sant Miquel, dins el conjunt arquitectònic del Castell, degut a què les obres de restauració del mateix encara no s'han completat. D'aquesta manera la visita prèvia al Castell prevista a les 18:30 ha estat cancel·lada.

 

Alba Bosch Teixidor

Nascuda a Esponellà, comença els seus estudis al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona en l’especialitat de Violí. Anys més tard inicia classes de cant amb Salvador Parron. Durant els seus anys al Conservatori canta al Cor de Teatre i més tard al Cor Madrigal. El 2005 interpreta el segon geni de Die Zauberflöte a l’Escola d’Òpera de Sabadell. El desembre del 2007 és acceptada a la Guildhall School of Music and Drama de Londres, on actualment estudia el grau superior de música amb Yvonne Kenny i amplia els seus coneixements d’interpretació. Ha participat en diverses produccions de la Guildhall School interpretant passatges que inclouen Die Zauberflöte (Pamina), Le Nozze di Figaro (Susanna) i Die Fledermaus (Adele). Recentment ha actuat a A Midsummer Night’s Dream (Peaseblossom) de Britten al Barbican Theatre, sota la direcció de Stephen Barlow. Fora de la Guildhall, el 2009 debuta al Gran Teatre del Liceu amb Il trovatore (Inés) de Verdi, sota la direcció de Marco Armiliato i hi torna amb El jugador (La Dama Pàlida) de Prokofiev (2010). El mateix any guanya el II concurs per a Joves cantants de l’Associació Catalana de professors de cant i actua amb el pianista Francisco Poyato a l’Auditori Eduard Toldrà de Barcelona i a l’Auditori Viader de Girona. El 2012 ha participat en el Festival Song in the City a Londres i està becada per la City of London Corporation. Ha treballat amb diversos professors com Edith Wiens, Ana Luisa Chova, Sue McCulloch, Sally Burgess, Sue Waters, John Evans i Ron Morris.

 

Pedro Manuel Beriso

Neix a Cartagena i als 12 anys d’edat comença estudis de piano amb Mª José Linares, i després amb César Montalvo i Pilar Valero al Conservatori Professional de Música de Cartagena. Completa la seva formació pianística amb cursos i classes magistrals de Roland Pröll, Juan José Pérez Torrecillas, Jesús María Gómez, Pedro Valero, Adolf Pla, Anselmo de la Campa, Eduardo Ponce i Christian Zacharias. Des del 2007 és pianista titular de l’Orquestra de Joves de la Regió de Múrcia, sota la direcció de Virginia Martínez, amb la qual ha realitzat gires per Austria, Bulgària i els Estats Units. El 2011 acaba els estudis superiors de Direcció d’Orquestra a l’ESMUC amb Jordi Mora. També rep classes de piano d’Adolf Pla i de Lied d’Alan Branch i Francisco Poyato. Actualment estudia cant a l’ESMUC amb Mireia Pintó i amb Richard Levitt a Basilea (Suïssa). És pianista correpetidor amb la companyia European Opera Center i la Liverpool Philharmonic Orchestra. Ha estat becat per la Fundació Victòria dels Àngels i ha col·laborat amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i fou convidat l’any 2012 a la prestigiosa Mozart Academy del Festival d’Òpera d’Aix-en-Provence a França.

 

Entrevista a Alba Bosch


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Palol de Revardit

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

Mont-Ferrant

 

Amb la col·laboració de:

Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles


Programa


alba-bosch.jpg
alba-bosch.jpg
16/06/13
19:00 h
Castell (Palol de Revardit) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR