placeholder

Objectius i activitats

Des de la seva fundació el 1999, Joventuts Musicals de Banyoles duu a terme una ingent activitat en l'àmbit de la cultura en general i de la música en particular, tant a Banyoles com a la resta de la comarca. Actualment aquests són les línies d'actuació vigents:

PROGRAMACIÓ AUDITORI DE L'ATENEU

Per raó d'un conveni subscrit anualmentamb l'Ajuntament de Banyoles, JMB és el programador principal de l'Auditori de l'Ateneu. En aquest espai, inaugurat l'octubre de 2008, JMB hi aporta:

  • Artista resident anual: Des de 2011 JMB escull un artista resident de l'Auditori que ofereix durant tot un any natural un programa exclusiu amb diferents concerts i activitats.

GESTIÓ ATENEU - CMEM

JMB és l'entitat concessionària de l'Ateneu - Centre Municipal d'Estudis Musicals, l'equipament cultural més important de la ciutat, a través d'un concurs administratiu que va entrar en vigor l'1 de juliol de 2013. Tal com preveu el seu plec de condicions, JMB gestiona directament:

  • Escola Municipal de Música de Banyoles: Una de les escoles de música amb més alumnat de les comarques gironines. Inclou dues línies, troncal i d'aprofundiment, tant en música clàssica com en música moderna.
  • Oferta de cursos formatius: La vessant formativa de l'Ateneu - CMEM es complementa amb l'oferta de cursos formatius adreçats al conjunt de la ciutadania o a segments concrets d'usuaris. Alguns d'aquests cursos, com Qui té por de Beethoven? són iniciatives directes de JMB.

ETHNOCATALONIA

Banyoles acull des de 2016 el festival EthnoCatalonia, liderat en un inici des de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya. A partir de 2022 el festival passa a organitzar-se des de la mateixa entitat de Joventuts Musicals de Banyoles amb el suport de la Federació.

COL·LABORACIONS

JMB no ha deixat mai de col·laborar amb d'altres entitats, col·lectius, institucions i equipaments de Banyoles i el Pla de l'Estany. Actualment manté col·laboracions amb el Festival de Jazz de Banyoles (Taller de Música) o la Biblioteca de Banyoles entre d'altres. Durant el 2022, destaquem la col·laboració amb la companyia Cor de Teatre que va permetre recuperar el Cant de la Sibil·la a Banyoles.

A banda d'aquestes activitats, històricament JMB n'ha dut a terme moltes d'altres que es poden consultar en aquest web. Cal destacar especialment la popular temporada de concerts Música i Patrimoni al Pla de l'Estany, que de 2004 a 2014 va organitzar 66 concerts en els 11 municipis de la comarca o el cicle de concerts de música clàssica "Concerts d'aigua" que es va celebrar durant el 2019 i 2020 al Club Natació Banyoles.

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR