placeholder

Els inicis de JM Banyoles

Per Montse Babot i Grauliana (Presidenta de JMB de 2000 a 2004)

Tot va començar a finals de l’any 1998 quan un grup de gent que estimem la música ens vam trobar a l’alberg de Banyoles amb Josep Lloret, en aquell moment Secretari General de Joventuts Musicals de Catalunya.

Lloret volia ampliar el nombre d’associacions locals de l’entitat i ens oferia la possibilitat de crear-ne una a Banyoles. Ens va explicar el funcionament de l’associació en general i la tasca que hauríem de dur a terme si tiràvem endavant el projecte.

Tot es reduïa a buscar un local adient i un grup de gent disposada a col·laborar en l’organització dels concerts. Els músics,  gairebé sempre joves, no professionals i amb molt de potencial,  ens eren oferts des de Joventuts Musicals de Catalunya. Nosaltres només hauríem de gestionar, un cop aconseguit un local per fer les audicions, la programació dels concerts.

La veritat és que aquella primera reunió va ser engrescadora. Hi havia gent de totes les edats i professions: professors de música, melòmans, estudiants, aficionats... El simple fet de veure gent tan diversa unida per una passió comú, la música, ja era un estímul. I encara més ho era la idea de poder transmetre i fer arribar aquesta passió a Banyoles i comarca.

D’aquesta reunió ja en va sorgir un petit grup disposat a formar la primera junta, a fi de poder constituir l’associació local de Joventuts Musicals.

 
 
 
 

 

Per començar a treballar, però, havíem de trobar un local on oferir la programació de concerts i un ajut econòmic per afrontar la part de les despeses que no cobria Joventuts Musicals de Catalunya. En aquest aspecte, val a dir que vam comptar de seguida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, tant pel que fa a l’aspecte econòmic com a la cessió del  Teatre Municipal. Potser aquest va ser el pas més important.

Llavors, amb l’ajut de Joventuts Musicals de Catalunya i del seu president Josep Lloret, tot i que el grup inicial d’unes trenta persones es va reduir a unes deu, es van iniciar les reunions regulars per tal d’acabar de definir els càrrecs dins la junta i fer els tràmits necessaris per a la constitució legal de Joventuts Musicals de Banyoles. Paral·lelament, van començar els contactes amb intèrprets de música clàssica i jazz, per coordinar la programació dels primers concerts. El primer president de JM de Banyoles va ser Jordi Garcia, violinista i professor en aquell moment de l’escola de música de Banyoles.

El concert inaugural i de presentació de JOVENTUTS MUSICALS DE BANYOLES, va tenir lloc el maig de 1999 amb l’actuació del “Trio Kandinsky”. El Teatre Municipal es va omplir. L’èxit aconseguit ens va animar en la tasca necessària de fer socis, per tal de garantir el bon funcionament de les activitats i assegurar-ne la continuïtat.

El gener de l’any 2000, el president Jordi Garcia va deixar el càrrec i jo el vaig rellevar, amb el mateix equip de col·laboradors. El gener de 2004, després d’una assemblea, Miquel Cuenca em va substituir.

L’aventura de Joventuts Musicals de Banyoles afortunadament s’ha anat consolidant amb el pas dels anys. En aquests moments és una de les associacions locals que ofereix  una programació musical més regular, variada i de qualitat. El suport dels socis i el públic, la il·lusió i esforç dels primers anys, i l’empenta, preparació i recursos de la gent que en porta la gestió actualment ho han aconseguit.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR