placeholder

ALÍ JORGE ARANGO


Alí Arango (l’Havana, 1982) estudia al Conservatori Amadeo Roldán en 2001 i paral·lelament estudia amb Antonio Alberto Rodríguez i Joaquín Clerc. Així mateix, rep classes magistrals de Leo Brouwer. En solitari ha actuat a diverses ciutats de Cuba, com ara a la Casa de las Américas de l’Havana, Teatro Sauto de Matanzas, Teatro Terry de Cienfuegos, Teatro Principal de Camagüey, Teatro Nacional de Bellas Artes, entre d’altres.

 

El 2002 és guardonat com a cubà més ben classificat en el Concurs i Festival Internacional de Guitarra de l’Havana i és guardonat amb el Premi Especial Kohno Sakurai. Ha estat convidat per anar de gira amb el mestre Leo Brouwer pel centre del país, juntament amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Cuba, interpretant el Concierto de Aranjuez. En 2004 participa precisament en el concert d’homenatge al mestre pels seus 65 anys i interpreta la seva obra Concierto elegíaco per a guitarra i orquestra i l’estrena mundial de l’obra Paisaje cubano con tristeza, a petició del mateix autor.

 

L’any 2005 és seleccionat i rep una beca de la Fundación de Jóvenes Creadores Antonio Gala per realitzar el seu projecte Equinoccio. En l’àmbit internacional, el 2006 resulta finalista del Concurs Internacional de Guitarra Alhambra a València. Rep el premi del públic en la II Trobada de Guitarra Clàssica Norba Caesarina a Càceres i el segon premi de la Trobada Internacional de Guitarra Ciutat de Torrent (València). El 2008 guanya el tercer premi del Certamen Internacional de Guitarra Andrés Segovia i en 2009 el Primer Palau.


Programa


Alí Jorge Arango, guitarra
20091101-ali-jorge-arango.jpg
20091101-ali-jorge-arango.jpg
13/06/10
19:00 h
Església de Sant Joan (Borgonyà) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR