placeholder

BERNAT CATALÀ

El pianista Bernat Català presenta un programa en el qual es reuneixen tres obres amb estètiques i llenguatges molt diferents però tanmateix, responent totes elles a l'esperit de l'expressió romàntica. La Sonata Op. 110 de Beethoven va ser la penúltima sonata composta per l'autor, essent doncs una obra de maduresa profunda. En canvi, la Sonata del compositor vienès Alban Berg va ser la seva primera publicació, el 1910. Aquesta peça d'estil expressionista anticipa la ruptura del sistema total. El recital acabarà amb el Preludi Coral i Fuga del compositor belga César Franck, una obra cabdal del repertori pianístic. Des de Beethoven fins a Franck, passant per Berg, tots els compositors representen el romanticisme en la música, cada un d'ells des d'una perspectiva diferent.

Nascut a Barcelona l'any 1993, Bernat Català s'ha format com a pianista i compositor al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), la Guildhall School i la Royal Academy of Music de Londres finalitzant el Master of Arts amb les més altes qualificacions. Entre d'altres, els seus professors i mestres més destacats són María Jesús Crespo, Denis Lossev, Peter Bithell i Diana Ketler. Català és mereixedor de nombrosos premis obtinguts en concursos a nivell estatal. El més recent va ser el primer premi al concurs de "Joventuts Musicals de Catalunya" celebrat el passat Juny del 2018. A més a més, li va ser atorgat el Premi d'Honor de piano del Conservatori Municipal de Música de Barcelona quan tenia 17 anys. Diverses sales i Festivals de Prestigi han acollit a Bernat Català com el "Palau de la Música Catalana" a Barcelona i la "Fundación Juan March" a Madrid o el Festival de Torroella de Montgrí. També ha ofert concerts com a solista a països europeus com França, Anglaterra, Països Baixos, Itàlia, Rússia i Suïssa. És membre del "Caravaggio Piano Quartet" amb el qual actua regularment a Espanya i Itàlia. Recentment el "Caravaggio Piano Quartet" va guanyar el primer premi del concurs de música de cambra del Festival delle Nazioni a Itàlia. Bernat Català desenvolupa també una gran vocació per a la composició ja que va estudiar composició amb Xavier Boliart i Alessandro Timossi. Té diverses obres per a piano sol, una cantata per a cor infantil (estrenada el 2015) i peces per a formacions de música de cambra. Actualment, viu a Ginebra (Suïssa) on estudia un postgrau de piano a la classe de Sylviane Deferne a la Haute École de Musique de Genève.

Programa

Pare Antoni Soler (1729 – 1783)

 Sonata nº18

Sonata nº90

Wolfgang Amadeus Mozart  (1756-1791)

Sonata KV 570 núm.17

Allegro

Adagio

Allegretto

Victor Cordero –(1971 - )

 Spiegeltoccata

César Franck (1822-1890)

Preludi, Coral i Fuga

bernat-catala.jpg
bernat-catala.jpg
16/02/20
12:00 h
Sala d'actes del Club Natació Banyoles 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR