placeholder

PACO VICIANA

El compositor i pianista Paco Viciana interpretarà una obra exclusiva que ha compost expressament per a l’ocasió titulada La llum dins l’aigua. El recital es combinarà amb poemes de Josep Navarro Santaeulàlia.

Paco Viciana neix a Barcelona l'any 1964 i creix en un ambient familiar propici vers la música. Fill de pare melòman de la música clàssica i de mare cantant en diverses corals de la ciutat comtal, inculquen al seu fill curiositat pel llenguatge sonor. La primera impressió musical profunda neix de ben petit quan escolta per primera vegada la simfonia pastoral de Beethoven, obra que durant les setmanes següents al seu descobriment escolta una i altra vegada sense parar. Després d'això, les visites assídues als concerts del Palau de la Música Catalana i una àmplia discografia faran la resta.

Comença els estudis musicals amb la senyoreta Salieti, que ensenya els petits cantaires a formar-se per anar a l’Escolania de Montserrat, i continua estudiant en el Conservatori Municipal del Bruc i en el Conservatori de Badalona.   La curiositat per la música i tot el que l’envolta el porten a compaginar estudis musicals clàssics amb tot d'ampliacions acadèmiques de disciplines molt diverses, com ara el jazz o la musicologia.

D'entre molts dels seus mestres, destaquen Joan Salses i Joan Rubinat, en el mestratge del piano, i Benet Casablancas i Miquel Sunyer, en el de la composició. L'any 1987 decideix crear una escola de música al poble de Besalú (Garrotxa) on s'estableix mentre continua fent la carrera musical a Barcelona.   La gran passió d’en Paco és la composició, amb més de 280 obres en el seu catàleg de gèneres tan diversos com la simfonia, l'oratori, la música per a cobla, la música cinematogràfica i l’òpera, de les quals ha enregistrat més de 30 treballs discogràfics.   Artistes com Paul Winter han dit de la seva música "...és refrescant escoltar música instrumental de tal elegància”.  

Ha rebut premis diversos per les seves composicions, com el premi Manel Saderra per a cobla simfònica en diverses ocasions o, recentment, el Premi Max al millor espectacle de teatre musical pels seus arranjaments sobre la Flauta màgica de Mozart.   Ha actuat en diversos festivals de música del país com ara el Festival de la Porta Ferrada, el Festival de la veu de Banyoles (a)phònica o el Festival Internacional de Música de Barcelona.   Actualment resideix a Banyoles juntament amb la seva dona Marta i els seus dos fills, Aniol i Aina, i continua la seva tasca creativa ampliant nous horitzons musicals i combinant gèneres i estils molt diversos.

paco-vicana.jpg
paco-vicana.jpg
15/12/19
12:00 h
Sala d'actes del Club Natació Banyoles 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR