placeholder

CANTORÍA

MÚSICA ANTIGA

El grup Cantoría ha estat la gran sorpresa de les darreres temporades pel que fa a la música antiga a l’Estat. La seva interpretació del repertori polifònic profà ha suposat una autèntica revelació. En aquesta ocasió interpretarà el seu programa Lenguas malas davant el retaule de Nostra Senyora de l’Escala, autèntica joia del gòtic català.

 

LENGUAS MALAS

Crema el desig, la passió, el pecat. El cor dels amants crema, com també les flames de l'infern. La verge és temptada pel mosso bell, però també porta al món la redempció divina.

 

L'art del mediterrani ibèric està ple del contrast entre la fogositat i la devoció. Aquest programa és una indagació en la vida de les persones que amb la seva quotidianitat van construir la nostra cultura. Pretenem mostrar com el desig carnal i la devoció religiosa es barregen i s'expressen amb mestratge en el repertori polifònic profà dels segles XV i XVI.

 

La música i els textos fan picades d'ullet a la cultura popular, el refinament cortesà i la tradició religiosa. Ens trobem representant un teatre de verges, cornuts, sants i dimonis. Intentarem reviure, per al públic d'avui dia, la impressió que aquests relats i al·legories van causar en les persones que hi van conviure,  escoltar, i aprendre dels seus missatges.

 

CANTORÍA 

Format en el Festival Internacional de Música Antigua de Sierra Espuña durant l'estiu de 2016, Cantoría va començar a delinear la seva trajectòria participant en festivals com la International Young Artist's Presentation d'Anvers (2017), l'edició fringe del MA Early Music Festival de Bruixes (2017) i l'edició fringe del Festival Oude Muziek d'Utrecht (2017 - 2019).

 

Van ser seleccionats a EEEmerging (2018), un programa europeu de cooperació per al foment d'ensembles emergents, on van guanyar l'Audience Prize i van ser triats per a continuar al projecte durant un any més (2019). També han enriquit la seva experiència participant en les residències artístiques de la Cité de la Voix de Vézelay (2018) o Ghislierimusica de Pavia (2019), o en projectes com MusaE (2018 i 2019) del Ministerio de Cultura y Deporte, o el prestigiós circuit FestClásica (2019) de l'Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica.

 

Les seves actuacions en els recintes del Museo del Prado i la Biblioteca Nacional de España suposen una línia de continuïtat respecte a les seves presentacions anteriors en altres destacades institucions com la Biblioteca Nacional de Catalunya o el Museo del Greco. Actualment, Cantoría compta amb el suport de l'Instituto Nacional de las Artes Escenicas y de la Música i l'Instituto de las Indústrias Culturales y las Artes de Múrcia.

 

PROGRAMA

I

Bartomeu Cárceres (fl. 1546), Las Ensaladas de Flecha

Sus sus sus (fragment of "La Trulla")

 

Anonymous, Cancionero Musical de Palacio

Dindirindin

 

Anonymous, Cancionero Musical de Palacio

Pase el agoa

 

Alonso, Cancionero Musical de Palacio

La Tricotea

 

Mateo Flecha “El Viejo” (1481–1553), Cancionero Musical de Medinaceli

El Jubilate [fragments]

 

II

Anonymous, Cancionero Musical de Palacio

Señora de hermosura

 

Juan de Anxieta (1462 - 1523), Cancionero Musical de Palacio

Con amores la mi madre

 

Francisco Guerrero (1528 - 1599), Canciones y villanescas espirituales

Prado verde y florido

 

Mateo Flecha “El Viejo”, Las Ensaladas de Flecha (1581)

La Justa [fragments]

 

III

Anonymous, Cancioneros de Uppsala y Gandía

Falalalán, falalalera

 

Mateo Flecha "El Viejo" [?], Cancionero de Uppsala

Teresica hermana

 

Anonymous, Cancionero Musical de Medinaceli

Corten espadas afiladas

 

Mateo Flecha “El Viejo”, Las Ensaladas de Flecha

La Bomba [fragments]


Programa


cantoria-1.jpg
cantoria-1.jpg
19/10/19
21:00 h
Monestir de Sant Esteve (Banyoles) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR