placeholder

LAIA BOBI & COSMIN BOERU


Laia Bobi Frutos (Barcelona, 1985) comença a tocar la flauta als set anys a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu amb Joan Vayreda. Posteriorment,  estudia al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Dolors Serra i obté matrícula d’honor en la seva especialitat l’any 2003.

 

Ha estat becada per la Generalitat de Catalunya i ingressa a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb el professor Vicenç Prats, solista de l’Orquestre National de París. L’any 2005 es trasllada a Colònia (Alemanya) on segueix els estudis a la Musikhochschule Köln amb Robert Winn, Thaddeus Watson i Dirk Peppel. Actualment també completa la seva formació al Koninklijk Conservatorium de Brussel·les amb Carlos Bruneel.

 

Ha rebut classes magistrals de flautistes com ara Peter-Lukas Graff, Pierre-Ives Artaud, Benoit Fromanger, Jaime Martín, François Laurent, Janos Balint i Felix Rengli, i també de música de cambra amb el Quartet Casals, Luca Chiantore i Hanna Liu. Des de 2006 està becada pel Ministeri de Cultura d’Espanya per a estudiar a l’estranger i per la Fundació Yehudi Menuhin “Live Music Now”, amb la qual té previstos concerts fins a l’any 2010.


Ha estat premiada en el Concurs de Música Genís Sala, de Sta. Perpètua de la Mogoda (Barcelona, 1997), en el Concurs Internacional d’Interpretació Musical Arjau (Barcelona, 1999) i en el Concurs Instrumental Sant Anastasi de Lleida (Lleida, 2003). El 2009 guanya el primer premi, per unanimitat, en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’ Espanya.

 

Ha actuat amb joves orquestres com la jove orquestra Fes-la Sonar de l’Auditori de Barcelona, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i l’Orquestra de la Universitat de Colònia i ha  fet recitals a  Lleida, a l’Auditori Winterthur (Barcelona), a l’Auditori de Barcelona, a l’Ateneu Barcelonès, a la Sala de Música de Cambra de l’Auditori de Madrid, a l’Auditori Caixa-Galícia (Santiago de Compostela), i, a l’estranger, a Alemanya, França, Itàlia i Noruega. Ha participat, amb el pianista Paul Perera, en el Cicle de joves intèrprets catalans, en la seva primera edició, amb una gravació per a Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


Cosmin Boeru (Craiova, Romania, 1979) provinent d’una família de músics, comença a tocar el violí i el piano als cinc anys. Amb només deu anys ofereix el seu primer recital de piano i guanya el concurs Jeneusses Musicales. Un any més tard debuta com a solista amb la interpretació del concert KV 246 de Mozart amb l’Orquestra Filharmònica de Timisoara.


El 1992 es trasllada a Itàlia on estudia amb Christa Bützberger a Florència.  El 1999 es gradua summa cum laudae al Conservatorio di Musica B. Marcello de Venècia. Després de ser becat pel Rotary Club de Baden (Suïssa), segueix els estudis a la Musikhochschule Köln, d’Alemanya, amb V. Lobanov. El 2006 obté la graduació en Màster (“Konzert Diplom”) i comença un postgrau de música de cambra amb el quartet Alban Berg. Completa la seva formació artística amb les classes de F. Rossi, A. Weissenberg, D. Bashkirov i L. Fleisher.

 

És guanyador de concursos nacionals i internacionals a Salerno, Ranenna, Moncalieri, F. Schubert de T. Monferrato, Terzo, Grosseto, Fusignano, Saturnia i Cento-Bologna. El 1997 i 1998 guanya el premi EWLE, que li ofereix l’oportunitat de gravar dos CD com a millor alumne d’Alexis Weissenberg a Lucerna. El 2002 fou seleccionat per la Fundació Yehudi Menuhin i ofereix recitals en nombroses ciutats alemanyes durant tres anys.


Ha actuat com a solista, amb orquestra i en diverses formacions de música de cambra en prestigioses sales a Itàlia, Alemanya, Romania, l’Estat espanyol, Hongria, Grècia, Suïssa i Austràlia. Ha realitzat gravacions per a la ràdio i la televisió (Canale 5 Itàlia, WDR Alemanya, TVE Espanya, TVR 2 Romania). Actualment compagina la faceta de solista i de música de cambra amb la docència a la Universitat de Música de Colònia (Alemanya).


Clàssica

Programa

Obres de Carl Philipp Emanuel Bach, Cécile Chaminade, Eduard Toldrà, Charles-Marie Widor i Frank Martin
Laia Bobi Frutos, flauta Cosmin Boeru, piano
1253022222.jpg
1253022222.jpg
1253022300.jpg
1253022300.jpg
27/09/09
19:00 h
Església de Santa Maria de Porqueres () 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR