placeholder

MADDI OIHENART


Maddi Oihenart és sense cap mena de dubte una de les veus més fascinants, riques i autèntiques de la música basca. Partint de l’estil vocal de Zuberoa, al País Basc francès, un gènere rural i pastorívol, Maddi ha sabut crear un llenguatge propi i personalíssim tot afegint nous accents i influències, barrejant folk, jazz i poesia.

 

Maddi és una de les darreres dipositàries del cant tradicional basc, però la seva manera de preservar-lo ha estat precisament convertint-lo en una material perfectament vàlid per a la creació contemporània, per a la cançó d’autor i la improvisació jazzística. Així ho va demostrar en el celebrat disc al costat de Josetxo Goia-Aribe, Ihargi Min (Metak, 2003). Però la confirmació definitiva arriba amb el seu excel·lent primer àlbum en solitari Hari Biru (Elkar, 2007), un treball que presenta a Banyoles per primera vegada a Catalunya.

 

Per a més informació: www.syntorama.com i www.jmbanyoles.com


Programa


Veu: Maddi Oihenart. Piano: Juantxo Zeberio Etxetxipia. Contrabaix: Txema Garcés. Violoncel: Pello Ramirez.
fotografiapresentaci.jpg
fotografiapresentaci.jpg
maddi-oihenart.jpg
maddi-oihenart.jpg
05/12/09
22:00 h
Auditori de l'Ateneu de Banyoles () 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR