placeholder

QUI TÉ POR DEL JAZZ?

INTRODUCCIÓ AL JAZZ, GOSPEL I BLUES (II)

CURS D’AUDICIÓ MUSICAL

Seguint l’estela de “Qui té por de la clàssica?”, que tan bona acollida ha tingut, estrenem aquest nou curs d’audició musical en el qual us preguntem “Qui té por del jazz?”. I per fer perdre tots els temors a aquest gènere fonamental de la música moderna ningú millor que un dels seus gran coneixedors i divulgadors al nostre país: Ricard Gili, membre fundador i director de La Locomotora Negra. De la seva mà, cada trimestre ens endinsarem en un intèrpret, estil o qualsevol altre aspecte del món del jazz, de manera amena i directa, sense que sigui necessari cap coneixement musical previ. En aquest primer cicle trimestral, Gili ens introduirà al jazz tot posant-lo en relació amb el blues i el gospel.

 

Totes les sessions del cicle tenen lloc a la Sala 0 (primer pis) de l'Ateneu - Centre Municipal d'Estudis Musicals (Plaça Major, 40).

 

Professor: Ricard Gili.

 

SESSIÓ 2

Naixement de la música de Jazz.

El Jazz: una manera d’interpretar la música.

El Genoma del Jazz. Elements que constitueixen aquesta manera d’interpretar:

I.- La tècnica instrumental a imitació del cant.

II.- El swing, un tractament especial del ritme.

Condicions necessàries per al swing: ritme regular, compàs de 4/4 (en general), accentuació dels temps febles, qualitats de l’execució.

Diverses maneres de produir el swing.

Grans swingers de la Història del Jazz.

El ball: el swing visual

El tap dàncing (claqué): swing visual i auditiu


Programa


qui-te-por-del-jazz-2.jpg
qui-te-por-del-jazz-2.jpg
15/02/14
10:30 h
Ateneu - CMEM (Banyoles) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR