placeholder

QUI TÉ POR DE LA CLÀSSICA?

INTRODUCCIÓ A MOZART (II): CONCERT PER A CLARINET

Segona sessió del cicle "Introducció a Mozart" del curs d'audició musical "Qui té por de la clàssica?" a càrrec del professor Rafael Esteve. En aquesta ocasió se centra en concert per a clarinet del compositor de Salzburg.

 

Amb tota la força i saviesa compositiva que comporta el fet de ser la darrera obra que escriu per a un instrument solista, el Concert per a clarinet de Mozart és contemporani de títols tan impactants com el Rèquiem o La flauta màgica. Amb la complicitat del seu amic i virtuós Anton Stadler, qui el va estrenar (i es va quedar amb el manuscrit, el qual es va acabar perdent), aquest concert no només marca un abans i un després en el repertori per a clarinet, sinó que també ens mostra el procés de desenvolupament d’un instrument que justament en aquells anys anava assolint les possibilitats tècniques amb què avui el coneixem. Els diferents formats pels quals passa el seu disseny fan que, per interpretar-lo avui, no tan sols haguem de reconstruir la partitura, sinó que cal crear un instrument especial que permeti tocar-la.

 

Totes les sessions del cicle tenen lloc a la Sala 0 (primer pis) de l'Ateneu - Centre Municipal d'Estudis Musicals (Plaça Major, 40).

 

Professor: Rafael Esteve


Programa


viu-la-musica-2.jpg
viu-la-musica-2.jpg
qui-te-por-de-la-classica-mozart-2.jpg
qui-te-por-de-la-classica-mozart-2.jpg
16/11/13
10:30 h
Ateneu - CMEM (Banyoles) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR