placeholder

JEUX D'ANCHES, duo d'acordions

Obres de Stravinsky, Tiensuu, Sánchez Verdú i Piazzolla

MÚSICA I PATRIMONI AL PLA DE L'ESTANY. Temporada 12-13 ·CONCERT 10

 

L'església de Santa Quitèria, en un dels paratges més bonics del Pla de l'Estany, acull el concert de dos dels millors joves acordionistes europeus del moment. Són serbis i integren un duo poc usual però amb grans possibilitats musicals. Són Marko Sevarlic i Nikola Kerkez i junts formen el duo Jeux d'Anches.

 

Formació creada en 2009 a San Sebastián coincidint amb la seva formació a Musikene i amb la finalitat de crear un nou repertori per a duo d’acordions. El nom de la formació prové del terme musical que significa “joc de llengüetes”  utilitzat pel compositor César Franck. Aquest duo ja ha actuat en nombroses sales espanyoles com el Kursaal de San Sebastián, el Teatro Monumental de Madrid o el Palau de la Música de Barcelona i han estat guardonats en diversos concursos de música de cambra com ara el Concurso ”Teodoro Ballo” (Saragossa), “Higini   Angels” (Reus), Concurs “Sant Anastasi” (Lleida), Concurs “CMCET” (Arnuero), “Villagordo de Júcar” (Albacete) i el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya. Aquesta formació ha treballat amb Aitor Furundarena, Miren Iñarga i Iñaki Alberdi.

 

Nikola Kerkez

Estudia a Novi Sad (Sèrbia) de la mà de Goran Penic, continua al Musikene i a la  Hochschule fur Musik Wurzburg (Alemanya), on treballa amb Stefan Hussong .És guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals i la seva carrera com a intèrpret comença a desenvolupar-se ràpidament. Ha rebut cursos de prestigiosos professors com ara Yury Shishkin, Mika Vayrynen, Tibor Ratz, Vojin Vasovic, Geir Draugsvoll, James Crabb, Stefan Husong, José María Sánchez Verdú o Ivan Fedele. Ha ofert concerts en diversos paísos com Sèrbia, Espanya, França, la República Txeca o l’Argentina, i destaca l’estudi i difusió que realitza de la música contemporània.

 

Marko Sevarlic

Estudia amb Aleksandar Popovic i amb Vojin Vasovic. Durant els seus estudis és guardonat amb diversos premis participant en concursos a Croàcia, la Xina o Itàlia i en 2009 rep el 2n Premi del Concurs Internacional Arrasate Hiria. Ha realitzat cursos amb alguns dels millors pedagogs i intèrprets d’acordió, com Jury Shishkin, Ivan Koval, Mika Vairinen, Radomir Tomic. Ha ofert recitals a Itàlia, Rússia  i bona part dels països balcans. Després de finalitzar els seus estudis professionals a Musikene, continua a Alemanya, a la Hochschule fur musik Wurzburg amb Stefan Hussong.

 

PROGRAMA

Obres de Stravinsky, Tiensuu, Sánchez Verdú i Piazzolla

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

Mont-Ferrant

 

Amb la col·laboració de:

Arxiprestat de Banyoles


Programa

Marco Sevarlic & Nikola Kerkez, acordions
joan-magrane-alguns-cants-orfics-manuscrit-esbossos.jpg
joan-magrane-alguns-cants-orfics-manuscrit-esbossos.jpg
jeux-danches-1.jpg
jeux-danches-1.jpg
26/05/13
19:00 h
Església de Santa Quitèria (Sant Miquel de Campmajor) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR