placeholder

UNA NIT A L'ÒPERA

Cecília Rodríguez, soprano · Josep-Ramon Olivé, baríton · Pedro Manuel Beriso, piano

MÚSICA I PATRIMONI AL PLA DE L'ESTANY. Temporada 12-13 · CONCERT 9

 

El MiP 12-13 arriba a un dels seus emplaçaments neuràlgics i més tradicionals, la masia medieval de Can Jan de la Farrés de Fontcoberta, ubicada al veïnat de Melianta i avui reconvertida en centre cultural. En aquest espai singular s'hi han pogut escoltar grans recitals les darreres temporades, i la present no serà una excepció. Dues de les joves veus líriques més prometedores del moment, la soprano canària Cecília Rodríguez i el baríton català Josep-Ramon Olivé, ens oferiran un recital operístic d'alta volada en la que sens dubte és una de les cites més destacades i esperades del MiP d'enguany.

 

EL PROGRAMA

 - W. A. Mozart: Fragments de ''Le nozze di Figaro, K492'':

- W. A. Mozart: Fragments de "Don Giovanni", K527

- G. Rossini: Fragments de "Il signor Bruschino"      

- G. Donizetti: Fragments de "Don Pasquale"

- G. Verdi: Fragments de "Rigoletto"

 

ELS INTÈRPRETS

Cecilia Rodríguez, soprano

Nascuda a Tenerife, realitza estudis de piano i cant als conservatoris de Santa Cruz de Tenerife i Santiago de Compostela, que continua després a l’Escola Superior de Cant de Madrid, amb Manuel Cid. Rep nombroses classes d’interpretació i cant en cursos i màsters i és alumna habitual dels cursos de “Música a Compostela” durant 5 anys, on va rebre els premis Rosa Sabater i Andrés Segovia-José Miguel Ruíz Morales. Actua en nombrosos cors de Galícia i ha enregistrat diverses sarsueles per a Deutsche Grammophon, programes per a TVE i bandes sonores de pel·lícules. Nogensmenys, participa en produccions d’òpera a les Illes Canàries i a Galícia, sota la direcció de Lü Jia, Heribert Breuer, Mauricio Barbacini, Víctor P. Pérez, Maximino Zumalave o Antoni Ros-Marbà. Debutà com a solista l’any 2006 i és molt present en el repertori de sarsueles però també en l’oratori. L’any 2011 debutà a l’Auditori nacional de Madrid abm El somni d’una nit d’estiu, de Mendelssohn, amb la ONE i la direcció de Josep Pons. També el 2011 obtingué una menció especial en el curs de cant Camerana Sant Cugat i el segon premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets, de JM Espanya. Ha estat becada per Joventuts Musicals de Madrid i els Amics de l’Òpera de Madrid. L’any passat actuà per primer cop al Teatre Reial de Madrid amb l’Orfeo, de Monteverdi, i la beca de Joventuts Musicals de Madrid li va permetre asistir als cursos de la Universitat Mozarteum de Salzbug. Actualment, amplia estudis al conservatori Franz Liszt de Weimar, Alemanya.

 

Josep-Ramon Olivé, baríton

Inicia estudis de música amb Mercè Salietti i es forma a l’Escolania de Montserrat i a l’Escola de Música de Barcelona, amb Ma. Lluïsa Reñaga i Albert Attenelle (piano) i Peter Thiemann (violoncel). Obté els títols superiors de direcció coral i cant a l’ESMUC, amb la tutel·la de Josep Vila, Johan Duijck i Mireia Pintó. Ha interpretat nombrosos oratoris i òperes com a solista, així com cicles de Lieder i col·labora amb les orquestres de Granada, Almeria, Simfònica del Vallès, Barroca catalana i Terrassa 48’. Ha treballat amb Jordi Savall, Lluís Vilamajó, Philippe Herreweghe, Sigiswald Kujken, Gorka Sierra, Jordi Mora, Michael Thomas, Xavier Puig i Salvador Mas, entre d’altres; i també ha participat en importants festivals europeus com la Settimane Baroche di Breschia, el festival Anima Mundi de Pisa, AMUZ Festival van Vlaanderen d’Anvers o les Folles Journées de Nantes. L’any 2008 obté un guardó al concurs per a joves cantants organitzat per l’ACPC i a l’any següent en el certàmen de cant de Premià de Mar. També fou premiat en el concurs Mirabent i Magrans i en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets, de JM Espanya, ambdós l’any 2011. Ha estat becat per la fundació Victòria dels Àngels i per l’ESMUC. Ha enregistrat diversos discs per a Columna Música i Musièpoca. És membre actiu de la Capella Reial de Catalunya i ha col·laborat amb el cor barroc d’Andalusia i el Collegium Vocale de Gante. El 2011 participà en l’Acadèmia barroca d’Ambronay, sota la direcció de Sigiswald Kuijken, amb la qual oferí la Missa en si menor de Bach per diversos escenaris europeus... Debutà al Gran Teatre del Liceu en una gala organitzada per la fundació Victòria dels Àngels i l’any passat debutà al Teatre Reial de Madrid amb l’Orfeo, de Monteverdi. Actualment amplia estudis a la Guildhall School of Music & Drama, de Londres.

 

Pedro Manuel Beriso, piano

Neix a Cartagena i als 12 anys d’edat comença estudis de piano amb Mª José Linares, i després amb César Montalvo i Pilar Valero al Conservatori Professional de Música de Cartagena. Completa la seva formació pianística amb cursos i classes magistrals de Roland Pröll, Juan José Pérez Torrecillas, Jesús María Gómez, Pedro Valero, Adolf Pla, Anselmo de la Campa, Eduardo Ponce i Christian Zacharias. Des del 2007 és pianista titular de l’Orquestra de Joves de la Regió de Múrcia, sota la direcció de Virginia Martínez, amb la qual ha realitzat gires per Austria, Bulgària i els Estats Units. El 2011 acaba els estudis superiors de Direcció d’Orquestra a l’ESMUC amb Jordi Mora. També rep classes de piano d’Adolf Pla i de Lied d’Alan Branch i Francisco Poyato. Actualment estudia cant a l’ESMUC amb Mireia Pintó i amb Richard Levitt a Basilea (Suïssa). És pianista correpetidor amb la companyia European Opera Center i la Liverpool Philharmonic Orchestra. Ha estat becat per la Fundació Victòria dels Àngels i ha col·laborat amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i fou convidat l’any 2012 a la prestigiosa Mozart Academy del Festival d’Òpera d’Aix-en-Provence a França.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Fontcoberta

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

Mont-Ferrant


Programa

Obres de Mozart, Rossini, Donizetti i Verdi
jm-detall.jpg
jm-detall.jpg
ceciliaramon-olive-copia-copia.jpg
ceciliaramon-olive-copia-copia.jpg
21/04/13
19:00 h
Can Jan de la Farrés (Fontcoberta) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR