placeholder

TENDRES FRUITS: ''The Ladies Entertainment''

Obres de Sammartini, Händel, Blavet, Scarlatti i els germans Pla

MÚSICA I PATRIMONI AL PLA DE L'ESTANY. Temporada 12-13 · CONCERT 8

 

L'església de Sant Joan Baptista del municipi de Vilademuls acull aquesta proposta de música barroca de la mà del duo Tendres Fruits, que integren la gironina Ànnia Fuentes i la japonesa Tomoko Matsuoka. Un duo que s'està posicionant entre les millors joves propostes de música antiga del nostre país. A Vilademuls es presenten amb el programa The Ladies Entertainment, un recorregut per algunes de les obres barroques més belles per a flauta de bec i clavecí. Una deliciós "entreteniment per a les dames".

 

Tendres Fruits neix a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona) i és el resultat del treball i l'esforç que duen a terme la flautista de bec Ànnia Fuentes i la clavecinista Tomoko Matsuoka. L’ensemble se centra en la interpretació d'obres del s. XVIII, especialment les més tardanes i galants. La seva voluntat és acostar al públic un repertori fresc i lleuger, però alhora ric en detalls i de gran bellesa. Apostant per una proposta íntima, de petit format, l'ensemble procura oferir a l'oient noves melodies, músiques oblidades que mereixen escoltar-se. Tendres Fruits debuta amb gran èxit a l'Auditori de Girona l’estiu de 2011 dins el festival Toc&Classic amb el programa “Seeking to Please”, oferint obres per a flauta de bec i clavicèmbal de voltants de 1750. Al juliol de 2012 participa a la primera edició de Nits de Clàssica, festival organitzat per l’Auditori de Girona, dins la proposta gastro-musical Espai()Diví, oferint el programa The Ladies Entertainment, que inclou una interessant sonata dels germans Pla entre música de Sammartini, Händel i Blavet.

 

PROGRAMA

- G. Sammartini: Sonata III – Allegro, Andante, Minuet

- G. F. Händel: Suite II – Adagio ( Suite de Pieces pour le Clavecin)

- G. F. Händel: Sonata HWV 377 – Allegro, Adagio, Allegro

- M. Blavet: Gigue, Menuet de Cupis

- D. Scarlatti: Sonata K. 146. MS de Cambridge 

- J.B. Pla / J. Pla: Sonata per a oboè i baix continu -  Allegretto, Andante, Allegro Assai

 

INTÈRPRETS

Ànnia Fuentes, flauta de bec

Després de molts anys tocant el violí i “jugant” a tocar la flauta, el joc acaba arraconant a l'estudi quan als divuit anys inicia la seva formació flautística amb Sara Parés al Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Tan sols dos anys més tard, ingressa a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona) per estudiar amb el prestigiós intèrpret i musicòleg Pedro Memelsdorff. Es gradua a l'ESMUC al 2011 especialitzant-se en la interpretació del repertori galant per a flauta de bec, tot fent una mostra de la precisió i el treball minuciós dels petits detalls que la caracteritzen. Durant els seu pas per l'escola rep classes de música de cambra amb professors com X. Díaz Latorre, M. Galassi i J. P. Canhiac entre d'altres. L'esforç i la dedicació que ha dut a terme sota la tutela de P. Memelsdorff es reflexa en els resultats obtinguts amb Tendres Fruits. L'Ànnia completa la seva formació amb P. Memelsdorff a Barcelona, havent rebut classes magistrals de professors com Lorenzo Cavasanti i Michael Form entre d’altres. En la recta final dels seus estudis espera poder seguir aprofundint en l'estudi del repertori més tardà per a l'instrument però, sobretot, continuar “jugant” a tocar la flauta.

 

Tomoko Matsuoka, clavicèmbal

Nascuda a Tokyo, comença a familiaritzar-se amb les tecles del piano des de molt petita de la mà de la seva mare. Anys més tard, però, la seva passió deriva cap al clavecí i el seu repertori, iniciant als disset anys els seus estudis amb M. Sone i K. Soejima. Amb 18 anys decideix traslladar-se a Milà per estudiar clavicèmbal amb E. Fadini a la Scuola Musicale de Milà i música de cambra amb M. Galassi a la Civica Scuola di Musica de la mateixa ciutat. A l'any 2005, dirigida per R. De Gini, obté el diploma “Laboratorio di Ricerca sulla Musica Italiana del XVII sec.” amb els més alts honors a l'Accademia di Musica F. Gaffurio (Lodi). Posteriorment, a l'any 2008, estudia amb Giovanni Togni al Conservatorio G. Verdi (Como) on es gradua amb el màxim reconeixement i Menció d'Honor. Al llarg d'aquests anys, amplia la seva formació rebent classes magistrals d'O. Dantone, E. Baiano, C. Rousset, K. Gilbert, J. V. Immerseel i M. Mayerson. La destresa i el refinament en l'execució la fan mereixedora d'un segon premi al Concurs Internacional de Música Antiga de Yamanashi (Japó) al 2003. Al 2005 és seleccionada com a clavecinista de l'orquestra de joves de l'Academia Montis Regalis i al 2007 rep el tercer premi al prestigiós International Harpsichord Competition a Bruges (Bèlgica). Un any més tard publica el seu primer CD monogràfic dedicat a Scarlatti, enregistrat amb un clave Ruckers original conservat al Musee d' Art et d'Histoire de Neuchatel (Suïssa). Després de posar punt i final a una llarga etapa d'estudi, i continuant amb la seva activitat concertística per Europa i Japó, la Tomoko fixa la seva residència a Barcelona on segur seguirà amb la seva gran passió: les tecles del clavecí.

 

ENLLAÇOS

- Pàgina web del grup Tendres Fruits

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Vilademuls

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

Mont-Ferrant

 

Amb la col·laboració de:

Arxiprestat de Banyoles


Programa

Ànnia Fuentes, flauta de bec & Tomoko Matsuoka, clave
tendresfruits-300dpi.jpg
tendresfruits-300dpi.jpg
31/03/13
19:00 h
Església de Sant Joan Baptista (Vilademuls) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR