placeholder

RODRIGO MORO, contrabaix & STEFANOS SPANOPOULOS, piano

Obres de Schumann, de Falla i Proto

MÚSICA I PATRIMONI AL PLA DE L'ESTANY. Temporada 12-13 · CONCERT 6

 

El MiP 12-13 arriba al seu equador amb un concert singular per a contrabaix i piano que no deixarà a ningú indfiferent. El prometedor contrabaixista salmantí Rodrigo Moro hi interpretarà arranjaments de dues obres de Robert Schumann i Manuel de Falla respectivament i una obra original per a contrabaix i piano de Frank Proto. La bonica església de Santa Eulàlia de Crespià repeteix com a espai de concert del MiP després que la temporada passada s'estrenés amb èxit.

 

PROGRAMA

- R. Schumann: Adagio & Allegro, per a trompa i piano, en lab major, op. 70

- M. de Falla: Suite Popular Espanyola    

- F. Proto: Nine Variants on Paganini, per a contrabaix i piano

 

INTÈRPRETS

Rodrigo Moro

Nascut a Salamanca el 1990, inicia els seus estudis musicals de contrabaix als 8 anys i dos anys més tard comença a formar part de joves orquestres i grups de cambra. En 2006 és acceptat a l’escola Yehudi Menuhin de Londres com a primer estudiant de contrabaix internacional de la història d’aquesta prestigiosa institució. Rodrigo debuta com a solista als 16 anys amb la Jove Orquestra Ciutat de Salamanca. Des d’aleshores ha actuat amb diferents orquestres com la de cambra de Gal·les, l’Orquestra de l’escola Yehudi Menuhin i la Bridgewater Sinfonia, entre d’altres. En 2009 Rodrigo es converteix en el primer contrabaixista que guanya el Peter Morrison Concerto Competition al departament junior del Royal Collage de Londres. Un any més tard, guanya el Concurs Internacional de la convenció de Contrabaix Berlin10 i, posteriorment, el segon premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya. Rodrigo ha actuat com a solista i en grups de cambra i orquestrals en sales com ara el Royal Festival Hall, Wigmore Hall, Queen Elisabeth Hall, Purcel Room, la universitat de Gothemburg, la universitat de Cambridge, el conservatori de Copenhaguen, la universitat de Salamanca i el Centre d’Arts Escèniques i de la Música de Salamanca. Actualment, estudia al Royal College de Londres amb Carolina Emery.

 

Stefanos Spanopoulos

Nascut a Atenes, s’inicia des de molt Jove al piano i als 16 anys rep el títol superior amb la màxima distinció al Conservatori Nacional Superior d’Atenes. Gràcies a una beca de l’Acadèmia d’Atenes, es trasllada a París per ampliar estudis amb Germaine Mounier a l’ Êcole Normale de Musique Alfred Cortot, on obté els títols superiors d’interpretació, ensenyament, música de cambra i de concertista. Ha perfeccionat la seva tècnica a la Sommerakademie del Mozarteum a Salsburg (Àustria) i a l’Academia Menuhin de Suïssa. Ha estat premiat al Concurs Albert Roussel de Sofia (Bulgària), al Concurs Internacional “Joaquín Rodrigo” de Madrid i al Concurs de Joves Intèrprets de Grècia. En 2009 obté el Permi al millor pianista acompanyant de Grau Superior al Certamen Intercentros. Ha col·laborat en nombroses orquestres com la de París, la Filharmònica de Sofia, la Simfònica de RTVE, la Simfònica de Navarra o l’Orquestra de València, sota la direcció de Neeme Jarvi, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Adrian Leaper, Yaron Traub, Oliver Gilmoure i d’altres. És un pianista habitual en música de cambra amb solistes de formacions procedents de la Filharmònica de Berlín o Viena, la Komische Oper de Berlín, l’Orquestra de l’Òpera Estatal húngara, l’OBC o l’Orquestra de València, entre les més destacades.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Crespià

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

Mont-Ferrant

 

Amb la col·laboració de:

Arxiprestat de Banyoles


Programa


rodrigo-moro-stefano-spanopoulos.jpg
rodrigo-moro-stefano-spanopoulos.jpg
17/02/13
19:00 h
Església de Santa Eulàlia (Crespià) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR