placeholder

SOLISTES DE LA CAMERATA 432: ''Les Variacions Goldberg''


MÚSICA I PATRIMONI AL PLA DE L'ESTANY. Temporada 12-13 · CONCERT 5

 

El MiP 12-13 arriba a un dels espais neuràlgics del patrimoni monumental de la comarca, l'església romànica de Porqueres, amb un concert ben especial. Les solistes de la Camerata de la Schubertíada (rebatejada recentment Camerata 432) oferiran una versió poc habitual per a trio de cordes de les cèlebres Variacions Goldberg  de Bach. Tres de les millors solistes de corda catalanes del moment seran les encarregades que aquesta obra mestra de la música universal soni en un dels monuments més bonics del Pla de l'Estany.

 

Les Variacions Goldberg

Segons Johann Nikolaus Forkel, el jove Johann Gottfried Goldberg, cembalista de J.S. Bach, interpretava cada nit la composició denominada Aria amb diverses variacions per clavicèmbal amb dos manuals per ajudar a combatre l'insomni al comte Hermann Carl von Keyserlingk durant les nits fredes del segle XVIII a la Cort de Dresden. L'altra versió defensa que Bach composà aquestes variacions durant la maduresa per formar part dels volums dedicats al clavicèmbal i que regalà la còpia del manuscrit al comte com a mostra d'agraïment a les referències que el comte havia donat que ajudaren a J.S. Bach a ser nombrat Compositor de la Cort de Dresden. Sigui quin sigui l'origen d'aquesta composició, és una realitat que les Variacions Goldberg és obra mestra de la història de la música. Bach desenvolupa 30 variacions d'un mestratge contrapuntístic màgic a partir de l'ària inicial agafant la línia del baix com a fil conductor de tota l'obra.

 

Solistes de la Camerata 432 (antiga Camerata de la Schubertíada)

És una formació de cambra que reuneix músics de la Camerata 432, una orquestra de cambra nascuda el 2009 en el marc de la Schubertíada a Vilabertran. La Camerata 432 està integrada per músics en la seva major part nascuts o residents a Catalunya, amb una àmplia experiència en formacions de cambra i orquestrals. Tots ells s'han format en les millors universitats europees com Berlin, Viena, Londres, Amsterdam i Basilea i han format part de les principals orquestres de joves d'Europa com la JONDE, la European Union Youth Orchestra i la Gustav Mahler Jugend Orchester. Actualment són solistes habituals dels principals escenaris nacionals i internacionals. L'Ensemble destaca per la seva vitalitat i per plantejar una nova manera d'entendre la música de cambra.

 

PROGRAMA

J.S. Bach :Variacions Goldberg, BWV 988  (Transcripció per a trio de corda de Dmitry Sitkovetsky)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Porqueres

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

Mont-Ferrant

 

Amb la col·laboració de:

Arxiprestat de Banyoles


Programa

Cati Reus, violí - Anna Aldomà, viola - Laia Puig, violoncel
camerata-2.jpg
camerata-2.jpg
27/01/13
19:00 h
Església de Santa Maria (Porqueres) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR