placeholder

''GEORGE SAND I JO''

Quim Lecina, actor & Sira Hernández, piano

MÚSICA I PATRIMONI AL PLA DE L'ESTANY. Temporada 12-13 · CONCERT 2

 

La temporada “Música i Patrimoni al Pla de l’Estany” arriba per primer cop a Banyoles amb aquest espectacle estrenat recentment a l’Espai Brossa de Barcelona. El claustre del Monestir serà el marc immillorable per aquest espectacle que barreja música i teatre per evocar la cèlebre estada de Frederic Chopin i la seva amant George Sand a la Cartoixa de Valldemossa de Mallorca.

 

El novembre de 1838, George Sand, els seus dos fills Maurice i Solange, i el músic Frédéric Chopin, van viatjar a Mallorca empesos per un doble estímul: l’un relacionat amb la precària salut de Chopin,... i un altre, més íntim, vinculat a l’esperit romàntic d’un retorn a la Natura. S’hi van estar tres mesos en els que George Sand va passar de la fascinació inicial al desencís més absolut, provocat per les incomoditats de la vida rural, el mal temps que va acabar fent aquell hivern i que va agreujar la tuberculosi de Chopin, i la malfiança habitants de l’illa. George Sand es va voler venjar dels mallorquins escrivint el llibre “Un hivern a Mallorca “, publicat dos anys després d’aquell hivern balear. GEORGE SAND i JO és un espectacle de Teatre Musical en el que Sira Hernàndez interpreta tretze composicions de Chopin, mentre Quim Lecina, prenent la veu al músic, explica al públic la perplexitat immensa que –hipotèticament- li deuria produir la lectura del llibre esmentat. Música i veu s’entrellacen entreteixint-se convenientment al llarg dels vuitanta minuts que dura l’espectacle. La posada en escena recrea una festa artística amb amics, on el públic són els convidats d’honor.

 

Sira Hernández

Nascuda  a Barcelona, Sira Hernández ha realitzat els seus estudis musicals a Itàlia,  al Conservatori Giuseppe Verdi de Torí, on va debutar a l’edat de setze anys.  Desprès torna a Barcelona on perfecciona els seus estudis musicals a l’Acadèmia Marshall, rebent classes de la gran pianista Alicia de Larrocha. L’any 1987 queda finalista al Concurs de Solistes organitzat per la Generalitat de Catalunya. Llavors inicia la seva activitat concertística, participant en cicles de concerts i Festivals Internacionals com el Festival de Perelada, Festival Santa Florentina, Festival de Toledo, concerts per Cajamadrid, Euroconcert, Música XXI a l’Sgae, concerts a la Pedrera de Caixa Catalunya en homenatge a artistes com Anthony Caro o Roault, concerts a Torí en el Palazzo Bricherasio, a Mallorca en el cicle   “ Un hivern a Mallorca”, etc. S. H. ha exercit la docència en conservatoris estatals (Badalona, Sabadell, Bellaterra, Sant Cugat, etc.), en escoles de música a Itàlia i a l’Acadèmia Marshall de Barcelona quan la dirigia Alícia de Larrocha. Les seves interpretacions s’han pogut escoltar en les principals emissores de ràdio  i televisió. Sira Hernández té enregistrats quatre CDs amb gran èxit de crítica, dos  per al segell discogràfic Ars Harmónica/ La mà de Guido; el primer en forma de recital, amb peces de Scarlatti, Bach, Chopin i Albéniz i el segon dedicat integralment a J.S.Bach. El tercer CD està enregistrat pel segell Columna Música i està integrat amb les obres  del compositor català Manuel Oltra. L’any 2007 ha enregistrat un Cd integrat per obres d’I. Albéniz gairebé desconegudes, per el segell La mà de Guido i el juliol de 2011 ha enregistrat per la mateixa casa discogràfica un Cd amb Nocturns des de l’origen amb J. Field fins als nostres dies.

 

Quim Lecina

Cofundador del Teatre Lliure, de Barcelona (any 1976), on ha intervingut com actor  en una vintena d’espectacles dirigits per Fabià Puigserver,  Lluís Pasqual,..etc. –LA BELLA HELENA;  LA NIT DE LES TRÍBADES; TITUS ANDRÒNIC, etc. Actualment és membre del Patronat de la Fundació Teatre Lliure. En el camp de la CREACIÓ I DIRECCIÓ d’espectacles de Teatre i Música, des de l’any 1985 ha muntat més d’una vintena d’espectacles com a autor, director i sovint també intèrpret.  Els darrers: DE L’AFRICA A AMÈRICA (HISTÒRIA DEL JAZZ); FATS WALER-JAM;  EM DIC ERIK SATIE, COM TOTHOM;  MOZART,SALIERI I EL RÈQUIEM INACABAT;  LA MAGA I EL CLUB DE LA SERPIENTE;  EL VIATGE; TOLSTOI-Kreutzer-BEETHOVEN; BRUNDIBAR A THEREZIN; etc. Com a actor ha desenvolupat un carrera professional de més de 36 anys durant els quals ha treballat pràcticament a tots els teatres de Catalunya, molts d’Espanya i alguns d’Europa. En Televisió ha treballat en diversos espais dramàtics, telenovel·les, telefilms, etc. En Cinema ha participat en unes 12 pel·lícules.

 

PROGRAMA

F. Chopin:       

Preludi op. 28 núm.  4 en mi menor

Polonesa op. 26 núm. 1 en do sostingut menor

Vals op. 34 núm. 2 en la menor

Vals op. 64 núm. 2 en do sostingut menor

Vals op. 69 núm. 1 en la bemoll major ( Vals de l’adéu )

Nocturn op. 9 núm. 1 en si bemoll menor

Nocturn op. 9 núm. 2 en mi bemoll major

Nocturn op. 48 núm. 1 en do menor

Masurca op. 67 núm. 2 en sol menor

Masurca op. 68 núm. 2 en la menor

Masurca op. 68 núm. 4 en fa menor

 

RECURSOS:

- Pâgina web de Sira Hernández

- Vídeo de l'espectacle "George Sand i jo"

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Banyoles

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

Mont-Ferrant

 

Amb la col·laboració de:

Arxiprestat de BanyolesPrograma


george-sand-i-jo-petita.jpg
george-sand-i-jo-petita.jpg
14/10/12
19:00 h
Claustre del Monestir de Sant Esteve (Banyoles) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR