placeholder

PERE ROS & MARÍA A. SATURNO: ''Dues violes de gamba en diàleg''

Obres d'Abel, Lidl i Schaffrath

MÚSICA I PATRIMONI AL PLA DE L'ESTANY. Temporada 12-13 · CONCERT 1

 

Un dels nostres músics més prestigiosos en l'àmbit de la música antiga serà l’encarregat d’inaugurar una edició molt especial de la temporada de concerts Música i Patrimoni al Pla de l’Estany (MiP). Pere Ros està considerat un dels grans mestres d’aquest instrument de sonoritat fascinant que és la viola de gamba, junt amb d'altres virtuosos com Jordi Savall o Paolo Pandolfo. Fent duo amb l'excel·lent solista veneçolana María Alejandra Saturno oferirà un deliciós repertori d’autors del segle XVIII amb la qual es donarà el tret de sortida a la temporada 12-13 de MiP, que enguany arriba per primer cop als onze municipis del Pla de l’Estany. El bell conjunt monumental medieval de La Sala i l'església de Sant Vicenç de Camós serà l'espai escollit per acollir un concert que serà enregistrat i emès posteriorment per Catalunya Música.

 

PROGRAMA

- Anònim de la Biblioteca Nacional de França: Sonata en la menor / Major  

- C. F. Abel: Peces per a viola da gamba sola 

- C.F. Abel: Sonata en mi menor 
- A. Lidl: Sonata en Do Major                                       

- Ch. Schaffrath: Duet en re menor              

 

ELS INTÈRPRETS

Pere Ros, viola de gamba. Després de fer els estudis a l'Escolania de Montserrat, el Conservatori Municipal de Barcelona, l’Schola Cantorum de Basilea (Suïssa) i d'una llarga estada a Suïssa i Alemanya, on va exercir com a concertista i docent (Musikhochschule de Karlsruhe i Conservatori d'Hamburg) és actualment professor del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. És membre fundador del quintet de violes Banchetto musicale i acompanyant de nombrosos músics d'arreu d'Europa. La seva discografia com a solista de viola de gamba, com a membre de Banchetto musicale i les seves col·laboracions com a acompanyant (amb Victòria dels Àngels, Teresa Berganza, Hans-Martin Linde, Christopher Hogwood, Conrtad Steinmann, Wieland Kuijken entre molts d'altres) reflecteixen una intensa dedicació a aquests àmbits.  Ha impartit cursos a l’Estat espanyol i a l'estranger: Daroca, Mijas, Evora (Portugal), Belluno i Urbino (Itàlia), Dole i Ornans (França), Niederaltaich (Alemanya) i Viena (Àustria). Ha ofert recitals a bona part d'Europa i més enllà: Festival Oude Muziek a Utrecht, Festival de Música Antiga de Barcelona, Festival Internacional de Música y Danza de Granada, així com a sales de l’Estat espanyol, França, Holanda, Alemanya, Dinamarca, Suïssa, Àustria, Itàlia, Estònia i Uruguay. Membre dels jurats de l’Internationales Bach-Abel-Wettbewerb für viola da Gamba de Köthen (Alemanya) i del Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra de Terrassa. Té publicada una extensa discografia amb les firmes Arsis (Osca) i Melisma (Wiesbaden / Alemanya). El darrer títol que ha publicat amb la primera d'elles és Like a sweet sound amb obres de Morley, Hume i Ferrabosco (II), amb la col·laboració a la flauta d'Elvira Pancorbo. Diverses publicacions musicològiques i divulgatives.

 

María Alejandra Saturno, viola de gamba. Llicenciada en música, en l’especialitat de violoncel, per l'Instituto Universitario de  Estudios Musicales de Caracas (Veneçuela) l'any 2000, sota la tutoria de William Molina. Ha realitzat estudis amb el reconegut violoncel·lista i compositor Paul Desenne, i ha participat en classes magistrals dels mestres Frans Helmerson, Philippe Muller, Roel Dieltiens, Arto Noras, Jordi Savall, Philip Pickett, Reinhardt Goebel i Wieland Kuijken.  L'any 2001 comença a estudiar viola de gamba amb María Carolina Concha. Becada per l'Instituto de Artes Escénicas y Musicales de Veneçuela, entre l'octubre del 2009 i el juliol del 2011 completa un postgrau de música antiga en l'especialitat de viola da gamba amb els mestres Hille Perl i Joshua Cheatham, i violoncel barroc com a segon instrument amb la mestra Viola de Hoog a Bremen, Alemanya.  Compta amb una àmplia experiència com a músic d'orquestra: violoncel solista de l’Orquesta Jóvenes Arcos de Veneçuela del 1994 al 1997, i com a membre de l'Orquesta Sinfónica Simón Bolívar des del 1997 fins al 2009. Ha format part de diversos i destacats grups instrumentals de Veneçuela: Camerata de Caracas, Folía Caracas Ensamble i Virtuosi, dedicats al repertori renaixentista i barroc. És membre del conjunt italià La Chimera  i de la companyia de teatre Nao d'amores. En l'àmbit docent ha estat professora de violoncel dels nuclis Chacao de Caracas, Puerto Ordáz a l'estat Bolívar i de l'Academia latinoamericana de violonchelo, pertanyents al Sistema de Orquestas Infantiles y juveniles de Veneçuela. Actualment resideix a Madrid, on realitza estudis superiors al Real Conservatorio Superior de Música d'aquesta ciutat.  

 

ENLLAÇOS

- Pàgina web de Pere Ros 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Camós

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

Mont-Ferrant

 

Amb la col·laboració de:

Hotel "La Sala" de Camós


Programa


terrassa-ateneu.jpg
terrassa-ateneu.jpg
ros-saturno-2.jpg
ros-saturno-2.jpg
16/09/12
19:00 h
Església de Sant Vicenç (Camós) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR