placeholder

PABLO BARRAGÁN, clarinet & FEDERICO BOSCO, piano


* 18:30h: Visita comentada a l'edifici, a càrrec de Jeroni Moner, arquitecte

 

Al clarinetista sevillà Pablo Barragán li correspondrà l'honor de tancar la VIII edició de la temporada de concerts a comarca Música i patrimoni al Pla de l'Estany. Una edició que ha estat històrica tant per la qualitat de la programació com pel fet que per primer cop l'ha temporada ha arribat a tots els municipis de la comarca llevat de Banyoles. Barragán, que ha treballat al costat de mestres com Barenboim i està considerat un dels instrumentistes de vent més destacats del moment a l'Estat, posarà doncs un brillant colofó a una temporada plena de bona música. L'església de Sant Miquel de Palol de Revardit, dins el recinte històric del Castell de Palol, s'estrena a més com a espai de concert. I com en totes les ocasions que la temporada a comarca visita per primer cop un espai s'ha organitzat una visita prèvia comentada, en el marc de la col·laboració del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles.

 

PROGRAMA

Cl. Debussy:        Rapsòdia per a clarinet i piano [Première], L116
A. Messager:        Solo de concours, per a clarinet i piano
X. Montsalvatge:  Self-Paràfrasi
F. Poulenc:            Sonata per a clarinet i piano 

 

ENLLAÇOS:

- Web de Pablo Barragán

- Entrevista a Pablo Barragán (JM Catalunya)

- Llista de reproducció de Spotfy amb el repertori del concert

- Vídeo de Pablo Barragán (Solista del Concert per a clarinet de Nielsen)

- Vídeo de Pablo Barragán & Federico Bosco (Sonata de Brahms)

 

BIOGRAFIES

Pablo Barragán (Marchena, Sevilla, 1987) realitzà estudis superiors de clarinet al Conservatori de Música “Manuel Castillo” de Sevilla, amb el professor Antonio Salguero Montesinos i Antonio García Herrera. Ha estat membre de l’Orquestra Jove d’Andalusia (2004-2009), sota la direcció de Michael Thomas. L’any 2005 ingressa a l’Acadèmia d’Estudis Orquestrals de la Fundació Barenboim-Said, on amplia estudis amb Matthias Glander, l’any següent ja formava part de l’orquestra West-Eastern-Divan (WEDO), dirigida per Daniel Barenboim. Amb aquesta formació ha actuat a Berlín, Londres, París, Salzburg, Milà, Donosti, Moscú, Buenos Aires o Köln, entre d’altres ciutats. Ha treballat la música de cambra amb grups com ara els solistes de vent de la WEDO, entre els més destacats. Ha treballat amb directors com ara Pierre Boulez, Asher Fischer, Arturo Tamayo, Pablo González, Enrique Mazzola, Yaron Traub, Howard Griffiths, Cliff Colnot o Pedro Halffter, entre d’altres. El 2009 obté una beca de la Fundació Caja Madrid per continuar estudis a la Hochschule für Musik, Musik Akademie de Basilea, amb François Benda, i també amb d’altres professors com ara Anton Kernjak, Sergio Azzollini, Felix Renggli, Mike Svoboda, Emanuel Abbuhl, Silvia Simionescu o David LeClair, etc. Recentment, ha obtingut el primer premi i el premi de l’EMCY en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya. 

Federico Bosco (Turín, 1982) estudia a Itàlia amb Claudio Voghera, Filippo Gamba i Andre Lucchesini i, posteriorment, a la Musik Akademie de Basilea amb Adrián Oetiker i ha ampliat estudis de direcció  d’orquestra amb Rodolfo Fischer. Ha treballat a més amb Altenberg Trio Wien i també en l’estudi de la composició amb Giulio Castagnoli que ha estat fonamental per a la seva carrera professional. Ha ofert recitals com a solista i amb orquestra i, apassionat de la música de cambra, ha format part de nombroses formacions des d’un duo fins a un quintet, obtenint així guardons en concursos nacionals i internacionals. Cal destacar també les seves col·laboracions en altres projectes com la producció teatral sobre la parella de Schumann representada a França i el Ballet Momentary moves sobre músiques de Ravel representat al teatre de Basilea. Des de 2010 treballa com a mestre col·laborador i assistent musical del Theater für Niedersachsen Hildesheim-Hannover i l’estiu de 2011 col·labora amb Buenos Aires Lírica a la producció de El món de la lluna de Haydn.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Palol de Revardit

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

 

Amb la col·laboració de:

Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles


Programa

Música i patrimoni al Pla de l'Estany 2011/12 - Concert de Cloenda
barragan-bosco.jpg
barragan-bosco.jpg
03/06/12
19:00 h
Església de St. Miquel (Palol de Revardit) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR