placeholder

MIREIA FRUTOS, piano

Música i patrimoni al Pla de l'Estany 2011/12 - Concert 8

La temporada de concerts a comarca Música i patrimoni al Pla de l'Estany arriba per primer cop al municipi de Crespià, un dels pocs que restaven per integrar en aquesta programació cultural que enguany inclou a tots els pobles del Pla de l'Estany. Serà a l'església de Santa Eulàlia on hi actuarà la pianista Mireia Frutos en el vuitè recital de la temporada 2011-12. I ho farà amb un programa d'alta volada que inclou obres virtuosístiques d'autors com Beethoven o Chopin.

 

Prèviament al concert, a les 18:30h, tindrà lloc la visita prèvia comentada a l'edifici a càrrec de l'arquitecte Jeroni Moner. Una activitat  ja tradicional que se celebra cada cop que la temporada de concerts al Pla de l'Estany visita un espai nou i que és possible gràcies al conveni amb el Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles. La bellíssima i singular església de Santa Eulàlia és d'origen romànic, i malgrat que va ser modificada i engrandida al segle XVI, conserva encara vestigis de l'església original del segle XII. El concert de Mireia Frutos serà doncs una excel·lent ocasió per redescobrir aquest espai del nostre patrimoni arquitectònic i religiós.

 

Mireia Frutos Fernández (Madrid, 1990) realitza el grau mig de piano al Centre Integrat de Música de San Lorenzo d’El Escorial (Madrid) i, actualment, estudia al Conservatori Superior de Música d’Aragó amb Miguel Ángel Ortega Chavaldas. Assisteix a classes magistrals amb Josep Colom, Dominique Weber, Elisabeth Leonskaja, Blanca Uribe i Kaya Han. Forma part de l’Ensemble Contemporáneo, dirigit per Nacho de Paz. Ha estat guardonada en diversos concursos entre els que destaquen el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya (2010), el concurs Marisa Montiel (2009),  el concurs Jacinto Guerrero (2008), entre d’altres. Entre el 2005 i el  2010 assisteix a l’Escola d’Estiu Ciudad de Lucena, on treballa amb professors de la talla d’Alexandre Kandelaki; al curs Santa María del Paular, amb Karl-Hermann Mongrovius i al Festival Internacional de Piano de Gijón. Ha estat becada per l’AIE-Loewe-Hazen i al Curso Universitario Internacional de Música Española Interpretación e Información, Música en Compostela, en el qual obté el premi Andrés Segovia-José Miguel Ruiz Morales, en l’especialitat de piano. El 2008 debuta com a solista amb l’Orquestra del Centre de San Lorenzo d’El Escorial, a l’Auditori Nacional de Madrid i a diverses ciutats italianes. Rep a més el primer premi al concurs d’orquestres Acordes, de Caja Madrid. Ha actuat a diferents festivals a Córdoba, Santiago de Compostela, Oviedo i Nova York. Ha participat en l’enregistrament del disc Moonsica de Sun Lorenzo. El 2011 realitza diversos recitals per tot l’Estat espanyol i és seleccionada per a participar a la trobada de música de cambra  de l’EMCY realitzant gires de concerts per diverses ciutats alemanyes i austríaques.

 

PROGRAMA

L. van Beethoven: Sonata núm. 12, en lab major, op. 26 “Marxa fúnebre”
F. Chopin:               Barcarolle, en fa# M, op. 60, B158 (1845-46)
C. Debussy:           Images (segon quadern), L111 (1907)
                                 - Cloches a travers les feuilles
                                 - Et la lune descend sur la temple qui fut
                                 - Poissons d'or
I. Albéniz:                Azulejos, B50 (1908, completada per Mireia Frutos)
A. Scriabin:             Fantasia en si menor, op. 28 (1900)

 

ENLLAÇOS:

- Entrevista a Mireia Frutos

- Vídeo de Mireia Frutos (Sonata Núm. 1 de Brahms)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Crespià

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

 

Amb la col·laboració de:

Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles

Arxiprestat de Banyoles - Parròquia de Santa Eulàlia de Crespià


Programa

IMPORTANT: A les 18:30h, Visita comentada a l'edifici, a càrrec de Jeroni Moner, arquitecte i president del CECB
Obres de Beethoven, Chopin, Debussy, Albèniz i Scriabin
mireia-frutos.JPG
mireia-frutos.JPG
08/04/12
19:00 h
Església de Santa Eulàlia (Crespià) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR