placeholder

CARLOS ALMORIL, guitarra

Música i patrimoni al Pla de l'Estany 2011/12 - Concert 7

La temporada de concerts a comarca Música i patrimoni al Pla de l'Estany arriba a la setena cita d'enguany amb un recital del guitarrista Carlos Almoril en un dels espais neuràlgics de la programació: "La Sala" de Camós, un dels edificis medievals més importants del patrimoni civil de la comarca, avui reconvertit en hotel. El jove solista, barceloní d'orígen però extremeny de formació, oferirà un recital antològic amb obres d'autors de diverses èpoques i estils, incloent-hi la cèlebre "Recuerdos de la Alhambra" del castellonenc Francesc Tàrrega.

 

Es dona la circumstància que Carlos Almoril té un especial vincle amb la comarca del Pla de l'Estany ja que fou precisament a Banyoles on aconseguí una de les fites importants de la seva incipient carrera: el segon premi de la modalitat de guitarra del prestigiós Concurs Permanent de Joves Intérprets de Joventuts Musicals d'Espanya que el 2010 va acollir l'Ateneu-CMEM de Banyoles.

 

Carlos Alberto Almoril (Barcelona, 1988) estudia al Conservatori Professional de Música d’Almendralejo amb Ana Moríñigo Ramos, i continua la seva formació musical al Conservatori Superior de Música de Salamanca amb Hugo Geller i posteriorment al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, sota la direcció de Pedro Mateo González i Iliana Matos. Assisteix a classes magistrals amb Ricardo Gallén, Joaquín Clerch, Juan Carlos Rivera, Iliana Matos, Sophia Hasse, Gaëlle Solal, Thomas Müller-Pearing, Dmitri van Halderen, Marco Smaili, Javier Riba, De Angelis, Aniello Desiderio, Eduardo Isaac, Carles Trepat, Carme María Ros, Antoon Vandeborght i Alex Garrobé. El 2009 és convidat com a concertista al festival de guitarra “Norba Caesarina”, a Càceres. El 2010 debuta com a solista amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears sota la direcció d’Enrique Garcia Asencio. Cal destacar la seva participació en concursos en els que ha obtingut el 1r premi com ara el concurs Intercentros, el Certamen Ciudad de Llerena o el Festival Internacional de guitarra clàssica Maese Rodrigo i el 2n premi al Concurs Internacional Cidade do Fundao i del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya celebrat a Banyoles el 2010.

 

PROGRAMA:

H. Villa-lobos: Preludi núm. 1. Melodia lírica. Homenatge al sertanejo brasiler. W419 
F. Moreno Torroba: Sonatina per a guitarra, en La Major
G.Regondi: Introduction et caprice, op. 23
M. M. Ponce: Sonata III
F. Tàrrega: Recuerdos de la Alhambra

 

RECURSOS:

- Entrevista a Carlos Almoril

- Vídeo de Carlos Almoril (Sonata III de M. Ponce)

- Vídeo de Carlos Almoril (Concierto de Aranjuez. 1er mov.)

- Vídeo de Carlos Almoril (Concierto de Aranjuez. 2on mov.)
- Vídeo de Carlos Almoril (Concierto de Aranjuez. 3er mov.)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Concert inclòs en:

Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya

Pla de Concerts de Joventuts Musicals d'Espanya,

 

Amb el suport de:

Consell Comarcal del Pla de l'Estany

Diputació de Girona

Ajuntament de Camós

 

Patrocina:

Agri-Energia, S.A.

 

Amb la col·laboració de:

Hotel "La Sala" de CamósPrograma

Obres de Villa-Lobos, Regondi, Moreno-Torroba, Ponce i Tàrrega
carlos-almoril.JPG
carlos-almoril.JPG
18/03/12
19:00 h
Hotel ''La Sala'' (Camós) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR