placeholder

ANNA ALÀS & ALEXANDER FLEISCHER

Música i patrimoni al Pla de l'Estany 2011/12 - Concert Inaugural

L'activitat musical conjunta de la mezzosoprano Anna Alàs i el pianista Alexander Fleischer començà a la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" de Berlín (Alemanya), en coincidir a la classe de lied del professor Wolfram Rieger, actualment un dels pianistes amb més renom internacional en el camp de la música vocal de cambra. Entre els nombrosos concerts que van oferir durant l'època acadèmica, destaca el que fou auspiciat per Daniel Barenboim, dedicat als intèrprets més destacats del centre. Recentment han format part del reduït nombre de becats de l'Acadèmia de Lied del festival Heidelberger Frühling. La crítica alemanya ha qualificat la seva interpretació com a “molt madura, d'atmosfera densa, acoloridament estilitzada”. Han assistit a cursos de perfeccionament amb Irwin Gage, Thomas Hampson i Barbara Bonney. La seva intensa dedicació al món de la cançó els ha dut a forjar un repertori de més de dues-centes obres i a assolir fites com ara el 2n premi del prestigiós Concurs Internacional de Lied de l'Hugo-Wolf-Akademie (Stuttgart), a part de diversos reconeixements artístics individuals.

Anna Alàs i Jové, mezzosoprano
La terrassenca Anna Alàs s'ha format al Centre d'Educació Musical i el Conservatori Municipal de Terrassa, a l'Escola Superior de Música de Catalunya i a la Hochschule für Musik Karlsruhe. Actualment finalitza un master en Lied i Oratori a la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" de Berlín sota la tutela d'Anneliese Fried i Wolfram Rieger. Ha rebut classes magistrals de Jorge Sirena, Bernarda Fink, Brigitte Fassbaender, Dietrich Fischer-Dieskau, Thomas Hampson, Ana Luisa Chova, Cornelius L. Reid… Cultiva la interpretació liederística amb els duets Pintó/Branch Mateu/Poyato i Shirai/Höll, i els pianistes Irwin Gage, Malcolm Martineau, Anthony Spiri...1r premi al Concurs de Cant Joan Massià 2005, doblement premiada al Curs Internacional de Lied Wolfram Rieger, finalista al Richard Strauss Gesangswettbewerb 2009, 2n premi a la Internationales Gesangswettbewerb für Barockoper P.A. Cesti 2010 i 2n premi a la Internationaler Wettbewerb für Liedkunst Stuttgart 2010. Ha estat becada per la Humboldt Stiftung i La Caixa -DAAD.El seu repertori de concert inclou oratoris des del Barroc fins a estrenes d'autors contemporanis. En l'àmbit operístic ha interpretat a Rosina (Der Barbier von Sevilla), Donna Elvira (Don Giovanni), L'enfant (L'enfant et les sortilèges), Kater (Der gestiefelte Kater), Siebel (Faust), Flora (La traviata), Volpino (Lo Speziale), Clarisse (L'amour des trois oranges), Tebaldo (Don Carlo),  Armelinde (Cendrillon), entre d'altres.Ha actuat com a solista al Palau de la Música Catalana, a L'Auditori, al Teatre Lliure, al Gran Teatre del Liceu, al Teatro Real, a la Schubertíada de Vilabertran, a l’Staatsoper Berlin, a l’Staatstheater Nürnberg, a la Konzerthaus Berlin, a la Karlsruhe Konzerthaus, al Landestheater Detmold, al Markgrafentheater Erlangen, a la Sala Glinka de Sant Petersburg... Ha col·laborat amb l'Art Ensemble Barcelona, l'Orquestra Terrassa 48, l'Orquesta Sinfónica de Madrid, l'Orquesta Sinfónica de Galícia, l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, la Nürnberger Philharmoniker, la Brandenburger Symphoniker... sota la batuta de Thomas Hengelbrock, Johannes Fritszch, Christoph Prick, Víctor Pablo Pérez, Josep Pons, Diego M. Etxebarria i Esteve Nabona, entre d'altres. Ha gravat per COM Radio, Catalunya Música, Radio Clásica RNE2, la Bayerische Rundfunk i la TV Internacional de Portugal.Entre els seus propers projectes destaquen Diana a La Calisto de Francesco Cavalli al festival Innsbrucker Festwochen der alten Musik, el Paulus de Felix Mendelssohn al Festival Mozart d'A Coruña i una gira amb la 4a simfonia de Gustav Mahler.

Alexander Fleischer, pianista
Nascut a Altenburg (Thüringen, Alemanya), estudià piano a la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" de Berlín i posteriorment un postgrau en Interpretació de Lied amb el Prof. Wolfram Rieger. Ha assistit a cursos magistrals amb Norman Shetler, Irwin Gage, Dietrich Fischer-Dieskau, Christa Ludwig, Thomas Quasthoff. Ha estat premiat a la Sommerakademie Mozarteum Salzburg, la Liedduo-Wettbewerb Dortmund i ha estat guanyador del premi al millor pianista acompanyant de la "Das Lied" International Song Competition Berlin 2009. El 2010 rebé juntament amb la mezzosoprano Anna Alàs i Jové el 2n premi de la Internationaler Wettbewerb für Liedkunst Stuttgart 2010. Ha actuat entre d'altres al Festival de Salzburg, al Festspillene i Bergen (Noruega), a la Philharmonie Köln, al Ruhr Klavierfestival, al Musikverein de Viena, a l’Staatsoper Berlin, a la Konzerthaus Berlin i al Bodenseefestival. L'estiu de 2010 debutà amb el baríton Tobias Berndt al Festival de Luzern. L'any 2009 entrà a formar part del cos docent de la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" de Berlín com a correpetidor vocal. Ha realitzat gravacions de ràdio i televisió per la SWR, RBB i 3sat (Alemanya) documenten la seva tasca artística.

 

 

Programa
1a part

F. Liszt: 
            Ein fichtbaum steht einsam
(1811-1886)    Du bist wie eine Blume
                           Im Rhein, im schönen Stromen
                           Vergiftet sind meine Lieder

G. Mahler:        Wer hat dies Liedlein erdacht
(1860-1911)    Rheinlegendchen
                           Das irdische Leben
                           Das himmlische Leben


2a part

M. Blancafort:      
Quatre cançons
(1897-1987)       1. Muntanya avall (J. Ma. Guasch)
                              2. Capvespre (J. Ma. López-Picó)
                              3. La mort de Bebros (Trad.: A. Mestres)
                              4. Aigües de la primavera (J. Carner)

X. Montsalvatge:   Canciones negras
(1912-2002)       1. Cuba dentro de un piano (R. Alberti)
                              2. Punto de habanera (N. Luján)
                              3. Chevere (N. Guillén)
                              4. Canción de cuna (I. Pereda)
                              5. Canto negro (N. Guillén)


Programa

Quatre grans aniversaris: Mahler, Liszt, Blancafort i Montsalvatge
Anna Alàs, mezzosoprano Alexander Fleischer, piano
alas-fleischer.jpg
alas-fleischer.jpg
18/09/11
19:00 h
Església de Santa Maria (Porqueres) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR