Subscriu-te a la
 
Música i Patrimoni (2004-2014) > Informació

Informació

Descobrir tota una comarca a través de la música

Durant deu anys aquest ha estat un dels projectes més destacats de JMB, una autèntica temporada estable amb onze seus diferents. Tot va començar el 2004 com un complement de la programació que l’entitat oferia a Banyoles. Es tractava de dur alguns dels concerts que oferia JMB a la capital comarcal a d’altres municipis del Pla de l’Estany, a fi que la música de qualitat arribés també als demés municipis de la comarca. Al principi eren dos o tres concerts per semestre, integrats en la programació de Joventuts Musicals al Teatre Municipal de Banyoles i a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Amb el temps el nombre de concerts es va anar incrementant fins acabar constituint-se en sengles cicles semestrals i autònoms, amb perfil propi. I els dos cicles van acabar esdevenint una sola temporada completa el 2011-12, quan amb la incorporació de Crespià i Vilademuls Música i Patrimoni al Pla de l’Estany va arribar per primer cop a tots els municipis de la comarca -llevat de Banyoles- amb una programació ambiciosa de setembre a juny. La temporada 2012-13 s’incorporà per primera vegada Banyoles amb la qual cosa Música i Patrimoni arriba des de llavors a tots els onze municipis de la comarca. No cal dir que d’aquesta manera es convertia en l’únic projecte cultural d’abast comarcal que involucrava a tots els municipis del Pla de l’Estany.

 

La temporada 2013-14, quan es complien deus anys de Música i Patrimoni, la junta directiva de JMB va decidir posar fi al projecte, tot considerant que aquest ja havia complert el seu periple i que a més l'entitat havia assumit ja moltes responsabilitats en els darrers temps. En total es van celebrar 66 concerts en tots i cadascun dels municipis de la comarca, cites a les quals hi assistiren un total de més de 10.000 espectadors.

 

La temporada Música i Patrimoni s’ha caracteritzat tots aquests anys per ser un aparador de joves talents nacionals i internacionals, amb noms tan destacats com Anna Alàs, Claudia Schneider, Quartet Gerhard, Miguel Colom, Trío Lorca, Kausikan Rajeskumar, Pilar Vázquez, Beatriz Blanco, Josep-Ramon Olivé o Katia Michel, entre molts d’altres. També hi ha tingut cabuda intèrprets de la comarca com ara Alba Bosch o, ben recentment, Marc Serra.

 

Al costat de la proposta musical hi ha hagut sempre l’altre element identificatiu de la temporada, el patrimonial. I és que Música i Patrimoni s’ha revelat com una excel·lent eina per donar a conèixer els monuments i espais històrics i artístics de Pla de l’Estanys. Durant aquests deu anys s’ha tingut ocasió d’escoltar concerts en indrets sovint poc coneguts i així descobrir o redescobrir els espais més bells del patrimoni comarcal. Això sense oblidar l’aposta pels joves creadors locals, que han estat els encarregats cada any de dissenyar la imatge de la temporada: Olga Pinatella, Clara Gispert, Xavi Olmos, Miquel Samaniego.

Informació
 
Altres imatges de l'apartat: Informació Informació Informació Informació Informació Informació
 
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya